S-AU TERMINAT CREDITELE CU BULETINUL?

Mai exista credite rapide doar cu buletinul? Cati din cei ce-au accesat un astfel de credit inainte de criza si-au incheiat contractul de imprumut?


Desi pare o intrebare retorica, este una de bun-simt avand in vedere faptul ca ultimele credite doar cu buletinul au fost acordate in 2008, iar perioada maxima pe care se putea incheia un credit era de 5 ani.

Cu alte cuvinte, ultimele credite cu buletinul ar fi trebuit sa dispara in neant la nivelul anului 2013. Ei bine, nu e chiar asa! Desi, conditiile noi impuse de BNR in privinta creditarii s-au inasprit vizibil, totusi, mai exista in societati ce acorda credite in conditii mai mult decat permisive, unele punand inca accent doar pe buletinul de identitate pentru acordarea unui imprumut.

Elementul care n-a fost perturbat de regulile restrictive impuse altor credite de consum, a fost si ramane inca, cardul de credit. Cardurile de credit nebancare sunt acordate in multe cazuri doar pe baza buletinului de identitate.

1) Credit rapid Credius (si pentru restantieri)

[Completati cererea]


2) Provident - Imprumut rapid in 24 ore

[Accesati online - AICI]


3) Oferta Telecredit - credit online

[Completeaza formular]


O situatie similara cu cea existenta in Romania inainte de criza o intalnim astazi in Moldova, unde au aparut si s-au inmultit peste noapte o serie de institutii nebancare ce ofera credite rapide doar pe bza buletinului de identitate. Chisinaul este plin de astfel de IFN-uri, ce-ti trimit si banii acasa in cateva ore. Situatia este asemenatoate cu cea din anii 2006-2008 de la noi, cand, pana si bancherii ieseau in strada si rugau oamenii sa le acorde credite doar pe baza de buletin. Aminti-va numai ce cozi erau la magazinele de electronice si electrocasnice!

Ma rog, una peste alta, desi anul acesta ar fi trebuit sa fie anul disparitiei si trecerii in eternitate a creditului doar cu buletinul, se pare ca nici Institutiile Financiare Nebancare nu-si doresc acest lucru, dar, nici clientii nu renunta.

Ca sa incheim optimist, putet spune: "creditul cu buletinul a murit, traiasca creditul cu buletinul!".
Printre cele mai cunoscute Institutii Financiare Nebancare din Romania se numara: Cetelem, Viva Credit, Provident, TBI Credit, Patria Credit, iCredit, Verida Credit, etc.

Fiecare dintre aceste institutii financiare nebancare are avantaje si avantaje in privinta acordarii imprumuturilor nebancare. Exista IFN ce acorda imprumuturi rapide, acestea sunt in general de tip credit rapid online nebancar, deci o forma de imprumut acordat la dobanzi foarte mari, online. Cele mai cautate forme de imprumuturi din ultima vreme sunt de fapt "creditele rapide doar cu buletinul".