CREDIT RAPID NEBANCAR

Ai nevoie de bani rapid? Apeleaza la un credit nebancar!


Bancile nu mai vor sa acorde imprumuturi! De ce? Simplu! Pentru ca prefera sa imprumute statul roman, la dobanzi acceptabile, in conditii de garantare a imprumutului cu obligatiuni stat, mai credibile decat ar fi o persoana fizica. Deci, n-ai alta varianta decat aceea a imprumuturilor nebancare. Acestea iti pot acorda credite rapide, fara multe formalitati.

Evident, trebuie sa anlizati ofertele de credite rapide, pentru ca in umbra rapiditatii cu care primiti banii, a ratelor si dobanzilor fixe, se pot ascunde niste costuri uriase, niste dobanzi enorme.

Ne-au intrat in cap reclamele cu banii instant, credite fara acte, am sunat si mi-au venit banii acasa, credit in magazin doar cu buletinul, imprumut rapid pana la salariu, banii in 24 de ore doar cu fluturasul de salariu. Toate aceste reclame par in regula la prima vedere, insa, in ciouda faptului ca vei face rost de bani, creditele rapide oferindu-ti aceasta posibilitate, totusi, trebuie sa deschideti bine ochii.

Daca ai ramas in pana de bani, daca vrei sa-ti cumperi ceva si nu mai ai rabdare, daca ti-e greu sa pui bani de-o parte si singura sansa de a face o investitie mai serioasa, creditele rapide arata ca solutia ideala.

Trabuie sa stiti insa ca in spatele creditelor cu rate fixe lor se ascund dobanzi uriase pe care va trebui sa le platiti integral.

Ce sunt creditele rapide? Cine le acorda?

Creditele rapide sunt imprumuturi de bani acordate de institutii financiare nebancare (IFN). Acestea se pot obtine fie sub forma de bani cash fie sub forma cardurilor de cumparaturi cu ajutorul carora puteti cumpara din retelele de magazine partenere in rate.

Dintre cele mai cunoscute IFN-uri sunt Provident si Cetetelem iar la capitolul carduri de departe se situeaza Card Avantaj de la Credit Europe Bank. De mentionat in privinta cardurilor ca tot mai multe banci isi deschid portile carte acest tip de card nebancar, nume mari ca BRD, BCR, Raiffeisen avand deja ceva vechime.

Cati bani poti obtine printr-un credit rapid nebancar?

Sumele pe care le puteti obtine se incadreaza intre 200 si 3000 de lei, bani in mana. Acordarea creditului se face rapid, uneori institutii acordand banii pe loc, altele maxim 48 ore.

Pentru aceste tipuri de credite nu aveti nevoie de giranti si nici de garantii materiale, nu se percep taxe sau comisioane ascunse. Veti avea de platit doar rata creditului care este fixa pe toata perioada imprumutului.

De retinut ca dobanzile creditelor rapide nebancare variaza, putand ajunge chiar si la 5000%, daca e vorba de un imprumut pentru cateva zile (10 zile - 30 de zile). Daca pentru o suma mica de banii, de 500 de lei, 1000 de lei, 1500 de lei, nu pare mult, iar daca imprumutul este exprimat in cost total si nu ti-e expusa direct dobanda efectiva, lucrurile chiar par in regula, este bine sa cereti sa vi se spuna si mai ales sa se scrie clar in contractul de credit, care este dobanda creditului contractat.