Imprumut doar cu buletinul 2018

In ultimii ani s-au lansat pe piata financiara o multitudine de produse financiare de genul imprumuturilor doar cu buletinul

2018 va fi anul in care imprumutul doar cu buletinul poate lua o amploare deosebita, ori poate fi restrictionat.

Dupa cum stiti, se discuta in Parlament despre plafonarea dobanzilor la creditele ipotecare, dar si la cele de nevoi personale.



Deocamdata, noi stim ca, pentru a accesa un imprumut doar cu buletinul in 2018, trebuie sa apelam la IFN-uri. Nici acestea nu sunt toate ingaduitoare in privinta veniturilor. Majoritatea solicita extrasul de cont pentru verificarea veniturilor, asa ca, nici gand, cum s-ar zice, de imprumuturi doar cu buletinul.

Creditele doar cu buletinul sunt produse facile, extinse ca oferte in piata financiara nebancara. Fiind produse convenabile pentru o anumita clasa de clienti, ele sunt si destul de vizibile in piata.

Acestor produse le-a crescut popularitatea odata cu cresterea numarului de restantieri inscrisi in Biroul de Credit. Si, chiar daca afirmatia pare o gluma, sa stiti ca nu esite. Multe dintre creditele rapide aparute recent pe piata au ca tinta si restantierii.

Mai toate creditele rapide doar cu buletinul nu sunt similare vechilor imprumuturi de dinainte de criza, produse oferite de magazinele de electronice si electrocasnie (in special).

De cand au fost interzise de BNR, IFN-urile si bancile au fost obligate sa impuna noi conditii de eligiblitate: grad de indatorare stabilit de la caz la caz (bancile il interogheaza mai nou prin intermediul ANAF cu acordul clientului, iar IFN-urile il determina din extrasul de cont in functie de venitul ultim incasat de client in contul bancar).

IFN-urile ofera servicii de caliate, similare cu cele oferite de banci. Sunt societati autorizate de BNR sa functioneze, sunt reglementate si verificate periodic de catre banca nationala.

Haideti acum sa ne lamurim ce inseamna astazi un imprumut rapid doar cu buletinul.

In acceptiunea noua, un astfel de imprumut presupune lipsa adeverintei de venit. Considerand acest aspect, putem sa declaram chiar si creditele bancare (unde nu ti se cere adeverinta de venit, ci doar acordul de verificare a bazei de date ANAF pentru interogarea veniturilor tale) ca facand parte din clasa imprumuturilor rapide doar cu buletinul.

Creditele facile de tipul celor 'doar cu buletinul' sunt arhicunoscute in afara, indesebi in SUA.

Acum, ca o mica paranteza la legea plafonarii dobanzilor din Parlament, va pot spune ca, dupa parerea noastra, plafonanarea dobanzilor pentru creditele de nevoi personale va insemna o revigoarea masiva a camatariei. Vom fi invadati de astfel de persoane, care vor umple un gol, tinut cat de cat in frau in prezent de BNR.

In fine, vom trai si vom vedea, ce se va mai intampla cu plafonarea dobanzilor.

Un imprumut rapid doar cu buletinul este un produs acordat pe termen scurt, in cuantum relativ redus. Sumele maxime ce pot fi accesate nu depasesc cateva mii de lei.

Cum va spuneam, multe dintre produsele oferite de banci pot fi catalogate drept imprumuturi doar cu buletinul, pentru ca, nu se solicita adeverinta de venit (o adevarata sperietoare printre clienti). Insa, cei ce nu au un venit taxabil, inregistrat la ANAF, pot spera cat vor la un credit bancar doar cu buletinul, pentru ca nu-l vor obtine.

Prin verificarea bazei de date ANAF, bancile pot sa constate care este sursa de venit pe care o ai si sa determine gradul de indatoare, in functie si de alte informatii solicitate (valoarea creditelor prezente, active).

Prin accesarea unui astfel de credit, obtii sumele dorite de bani, rapid. Practic, banii iti intra in cont in cateva ore.

Si la banci s-a micsorat foarte mult timpul de acordare al creditelor. Sunt banci care se lauda cu acordarea de credite pe loc (vezi cazul celor de la ING). Si nu glumesc cu aceasta reclama. Chiar daca dureaza cateva ore, tot pleci in aceeasi zi cu banii acasa.

Pentru accesarea unui imprumut doar cu buletinul, aveti nevoie doar de buletin, in majoritatea cazurilor si de extrasul de cont. Banca nu-si solicita extrasul de cont, ci acordul de verificare pentru ANAF (inspectarea veniturilor).

Procedura de aprobare este rapida, tinand cont ca nu ti se solicita nici garantii si nici garanti.

Multe firme nebancare ofera astfel de credite chiar si persoanelor inscrise in Biroul de Credit ca restantieri. Exista cateva lucruri de care tin seamna insa. Conditiile princiapele sunt urmatoare: datoriile sa fi fost achitate pana la urma, sa nu fi avut datori mari, sa ai venituri in prezent care sa-ti permita rambursarea la timp a creditului solicitat.