Sunteti in cautare de credite rapide nebancare?

Credite rapide nebancare accesabile intr-o perioada in care bancile au inca rosu la imprumuturi


Daca este ceva ce-ar trebui sa ne ingrijoreje cu adevarat ar fi faptul ca bancile comerciale ce activeaza pe teritoriul Romaniei par a se desfasura in “codrul lor personal”. Daca analizam atitudinea bancilor din ultimii ani, putem sa tragem concluzia ca s-au purtat si se poarta ca niste haiduci, intr-un codru parasit pe piata financiara din Romania.

Desi Banca Nationala mai incearca din cand in cand sa le arunce cate-o sageata noduroasa, neascutita si din lemn de castan, bancile o primesc cu dragostea, ba mai mult de atat, o iau si o transforma in sulita de aur. Cum asa? Pai, nu trebuie decat sa ne amintim ce s-a intamplat de cate ori BNR a scazut dobanda de referinta. Cum au primit bancile aceasta scadere? – Reducand dobanzile la depozitele populatiei, nicidecum sa scada dobanda creditelor bancare.

Si din vorba in vorba ajungem la situatia in care singurele institutii ce mai acorda imprumuturi in aceasta tara sunt Institutiile Financiare Nebancare si ale lor credite rapide nebancare.

Cand vine vorba de creditare, IFN-urile sunt mult mai maleabile si mult mai intelegatoare; sa nu credeti ca aceste societati fac vreo favoare poporului roman. Nicidecum. Singura diferenta fata de banci este ca IFN-urile nu pot tine depozite de la populatiei, ele fiind nevoite sa acorde credite, din asta traiesc, din asta exista.

Credite rapide nebancare – un produs financiar specific IFN-urilor a capatat proportii printre clientii din romania, mai ales in randul celor rau-platnici, in randul datornicilor bancilor, a restantierilor inscrisi in Biroul de Credit. Restantierii creditelor bancare, in special, nemaiputand sa acceseze un credit bancar sau nebancar, de nevoi personale, acordat in conditii normale, la o dobanda acceptabila, se vad nevoiti sa caute cele mai permisive imprumuturi motiv pentru care au devenit atat de cautate astfel de credite rapide nebancare.

In randul societatilor nebancare ce acorda credite rapide nebancare se numara: Viva Credit, Provident, Cetelem, TBI Credit, Simplu Credit, Easy Credit, RALFI IFN, etc.

Intorcand-ne la idea de baza a acestei scrieri, anume aceea ca bancile nu mai acorda credite, trebuie sa stiti ca si aici a intervenit o portita de scapare (eu i-as fi zis smecherie). Ce-au facut bancile? Si-au extins numele pe o serie de societati nebancare ce acorda totusi credite, chiar si rapide, in conditiile unei dobanzi enorme in comparatie cu cea practicata de banca. Mai toate bancile mari comerciale au pe langa si cate un IFN, o societate de leasing, etc. De exemplu: UniCredit Consumer, BRD Leasing, BT Direct, BCR Leasing IFN, EFG Retail Services IFN (marca Bancpost), VB Leasing (Volksbank), etc.

Una peste alta, daca va intrebati unde sa mergeti pentru accesarea de credite rapide nebancare, s-ar putea sa aveti surpriza sa nimeriti tot la o banca.