Credit urgent pentru restantieri

Daca esti restantier, mai poti obtine un nou imprumut?


Conditiile economice dificile au generat o serie de probleme, pe fondul cresterii intarzierilor la plata creditelor bancare contractate in perioada anterioara crizei economice. Foarte multi oameni s-au trezit dati afara de la serviciu sau li s-a micsorat salariul. Sunt multi clienti ai bancilor care au fost afectati efectiv de cursul de schimb.

Mai pot contra restantierii un nou credit?

De multe ori, o restanta ce figureaza in Biroul de Credit nu ma da accesul unei persoane la un nou credit, aceasta fiind nevoita sa astepte 4 ani pentru ca informatiile sa-i fie sterse din baza de date a Biroului de Credit.

Sunt evident si situatii in care persoane cu restante pot obtine imprumuturi; acesti restantieri au avut intarzieri generate din varii motive, nu din cele financiare.

De asemenea, un fapt important este ca valoarea restantei sa nu fi fost mari, sa fi fost achitata, iar perioada de intarziere sa nu fi fost foarte mare. Cu cat perioada de intarziere este mai redusa, cu atat ai mai mari sanse de a obtine un imprumut.

Bancile isi impun propriile conditii, pe langa cele legale ori reglementate de BNR, in privinta restantierilor si a restantelor inscrise in baza de date a Biroului de Credit. Acceptarea pentru un credit este diferita de la o institutie de creditare la alta, variind foarte mult in functie de gradul de risc acceptat de fiecare societate in parte.

Unele institutii au conditii speciale doar pentru restantieri, acestea caracterizandu-se in general prin dobanzi uriase la imprumuturile oferite.

Accesul la credite pentru restantierilor s-ar putea imbunatati semnificativ pe viitor, pe masura ce bancile vor incepe sa foloseasca scoringul oferit de Biroul de Credit.

Acesta permite evitarea cazurilor cand pentru o restanta minora inregistrata la cardul de credit, clientului sa ii fie refuzata din start acordarea unui credit ipotecar, indiferent de situatia sa financiara.

Restantier ori nu, de la banci obtii greu un imprumut, deci, tot Institutiile Financiare Nebancare sunt solutia, chiar daca dobanzile practicate sunt mai mari. Imprumuturile nebancare prezinta si o serie de avantaje, pe langa cel primordial – acela de creditare efectica. Printre cele mai importante avantaje ale imprumuturilor nebancare: conditii de eligibilitate reduse, birocratia diminuata substantial, rapiditatea de acordare a creditului, facilitati de plata a ratelor, inclusiv prin colectarea la domiciliu a acestora, etc.