Imprumut nebancar pentru restantieri. Bani urgent de la IFN

Cei ce doresc sa faca rost de bani rapid cauta in special imprumuturi nebancare pentru restantieri


Imprumuturi nebancare pentru restantieri reprezinta cea mai frecventa tema pe care o intalnim in mesajele primite pe adresa noastra. Indiferent de natura problemei expuse, in majoritatea cazurilor ce apeleaza la aceste forme de creditare rapida este vorba despre restantieri ai altor credite, in general bancare.

Inscrisi in Biroul de Credit ca restantieri, avand un scoring negativ – acestia sunt cei ce cauta de obicei credite rapide, acordate lejer, fara a se verifica trecutul, fara multe acte. Desi sunt si institutii financiare ce acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit, totusi, de cele mai multe ori singura lor cale de a face rost de bani ramane Casa de Amanet ori mai nou (ori din nou) C.A.R.-ul.

Multe institutii financiare, atat banci cat si IFN-uri isi descriu produsele de creditare ca putand fi acordate si restantierilor, omitand de multe ori sa precizeze conditiile in care cei inscrisi in Biroul de Credit pot apela la aceste imprumuturi nebancare pentru restantieri ori bancare, dupa caz.

Adevarul este ca fie banca, fie IFN, oamenii, adica patronii de drept ai acestor institutii vor sa-si asigure capitalul investit si sa-si mareasca profiturile, de aceea isi acopera riscurile asumate prin diverse mijloace. Chiar daca unele institutii sunt mai maleabile in privinta conditiilor de eligibilitate, ele compenseaza din plin la capitolul dobanda, contrabalansand astfel riscurile iminente, de altfel.

Cand o banca ori un IFN acorda credite unor persoane care s-au dovedit a fi de rea-credinta in trecut (indiferent de motivele ce au determinat respectiva catalogare – respectiv scoringul negativ din Biroul de Credit), inseamna ca aceste societati sunt pregatite sa-si acopere riscurile prin alte metode, iar de cele mai multe ori, dobanda mare reprezinta elementul de echivalenta.

Imprumuturi nebancare pentru restantieri sau credite bancare pentru restantieri, oricum le-am spune, ele reprezinta produsele momentului si vor fi “cap de afis” atata timp cat creditele bancare vechi (de cele mai multe ori neperformante) nu se vor fi inchis, intr-un fel sau altul. An de an va creste numarul restantierilor si se vor inmulti si aceste cereri pentru imprumuturile rapide destinate restantierilor, fapt ce va impune o linie de sine statatoare in piata financiara, cel putin in cea neabancara.

In momentul de fata sunt IFN-uri ce acorda credite restantierilor, la fel cum si unele banci mai fac concesii. Ambele institutii tin cont de tipul restantei, de scoring-ul din Biroul de Credit, de motivele aflate la baza inscrierii in aceasta institutie (Biroul de Credit). Cum aceste cazuri sunt foarte diferite, la fel de diferit sunt tratate si de catre respectivele institutii. Pe langa acest tratament special, atat IFN-urile cat si bancile sunt obligate de regulile BNR sa tina cont de gradul de indatorare care nu trebuie sa depaseasca un anume procent din veniturile lunare. Acest deziderat cumulat cu titulatura de restantier determina o tipologie destul de comuna a cautatorului de imprumuturi nebancare pentru restantieri.