Imprumut nebancar urgent, calea simpla de a obtine bani

Ce faci cand ai nevoie de un credit urgent? La cine apelezi? Cum il accesezi? Ce conditii trebuie sa indeplinesti?


In primul rand, in privinta directiei pe care o alegem atunci cand avem nevoie de bani si vrem sa apelam la un credit urgent, trebuie sa ne informam temeinic cu privire la implicatiile acestei indatorari in viata noastra, iar daca analiza ne-a iesit pozitiva (daca stim sigur ca nu vor ramane fara serviciu in urmatoarele luni si vom ajunge sa nu mai putem plati ratele imprumutului, ori stim ca nu ni se vr diminua veniturile in vreun fel sau altul), atunci trecem la faza de identificare a institutiei financiare si la comparatii. Cum procedam? In primul rand, trebuie sa stiti ca la o banca puteti sa primiti un credit intr-un interval de 9-11 zile, deci, daca nevoia este urgenta, singura solutie este sa apelezi la Institutiile Financiare Nebancare (IFN-uri).

La cine apelezi pentru un credit urgent?
Asa cum spuneam mai sus, apelezi la IFN-uri, de preferat cele cunoscute din piata; nu este indicat sa alegeti “noname-uri” din randul potopului de IFN-uri pe care-l veti intalni pe internet. Sunt foarte multe societati nebancare, insa, cateva sunt reprezentative, cu un anumit statut. Chiar daca uneori veti gasi comentarii pe forumuri ori pareri pe diverse site-uri de socializare, pareri negative despre aceste IFN-uri cunoscute, trebuie sa stiti ca nu exista padure fara uscaciuni, precum nu exista nici oameni total multumiti de ceva. Oricum, inainte de a argumenta cele spuse despre parerile exprimate pe forum, ori bloguri, ori alt gen de site-uri, trebuie sa stiti ca Institutiile Financiare Nebancare nu sunt societati de binefacere, ele functioneaza din acordarea de credite, deci, implicit din profit. Nu conteaza ca xulescu s-a imbolnavit sau i-a murit soacra; IFN-ul vrea sa-si recupereze creanta, pentru ca altfel iese in pierde, si nu face nimeni fapte bune cand in jos se gaseste prezenta sa pe piata.

In fine, sa spunem ca te-ai hotarat sa analizezi cateva IFN-uri mai reprezentative din piata. Verifici evident care este dobanda practicata de acestea penrtru respectivul credit urgent pe care ti-l doresti, verifici cat e dobanda anuala efectiva, cat e rata dobanzii, cat este perioada de acordare, cat este venitul solicitat pentru suma dorita de tine, daca sunt solicitate comisioane, daca sunt si alte specificatii care ar putea sa te intereseze, etc.

Cum accesezi un credit urgent?
IFN-urile iti pun la dispozitie pe site-urile proprii formulare online pe care tu odata ce le-ai completat, fie le trimiti ca pe un e-mail obisnuit, fie printezi respectivele formulare si te deplasezi la sediul firmei pentru a le depune, in vederea aprobarii imprumutului.
O alta cale de a accesa un credit urgent este de apelul telefonic. Tu suni la unul din telefoanele puse la dispozitie (gasiti telefoanele pe site-urile IFN-urilor), iar un reprezentant al societatii te va informa despre cale pe care trebuie s-o urmezi ca sa ai acces la banii doriti.
Mai este si posibilitatea sa te deplasezi la sediul filialei respectivei Institutii Financiare Nebancare din orasul tau (liste cu filiale si numerele de telefon aferente acestor filiale gasiti de asemenea pe site-urile IFN-urilor).

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a avea acces la un credit urgent?

- varsta cuprinsa, de regula, intre 21 si 69 de ani;
- buletin de identitate;
- adeverinta de venit / fluturas de salariu / cupon de pensie
- o factura de utilitati (recenta) din care sa reiasa ca ai domiciliul identic cu cel din buletin);
- cererea de credit;
- verificare scoring Biroul de Credit (aici unele IFN-uri mai fac rabat de la scoring, acordand credite urgente si restantierilor altor credite, in general bancare);
- unele societati solicita si o adeverinta de la serviciu din care sa reiasa ca esti angajat la ultimul loc de munca de cel putin 3 luni (sau 6 luni);
- alte societati vor extras de cont;
- unele societati solicita fisa fiscala din anul anterior.