CREDIT RAPID NEBANCAR SAU CAPCANE FINANCIARE?

Ai nevoie de bani rapid? Poti sa apelezi la un imprumut nebancar, insa, fii atent!


Sunt foarte multe povesti spuse pe forumuri si prin alte medii de socializare despre imprumurile nebancare si despre dramele pe care le traiesc unii oameni dupa ce au apelat la IFN-uri.

Evident, multe dintre aceste povesti reprezinta doar manifestarea unui grad de necunoastere vis-a-vis de credite in general si de legi si legislatie, in special.

In mare, aceste povesti reprezinta de fapt exprimari ale nemultumirii oamenilor, in sensul in care ei doreau sa li se intample exact ce vad prin reclame.

Ei bine, cetateni romani, lucrurile nu sunt intotdeauna roz, ca la televizor. Reclamele sunt amagitoare, si chiar daca n-o sa va vina sa credeti, in mare parte, sunt facute sa vanda produsele, nu sa va informeze cu privire la calitatea reprectivului produs.

Am citit deunazi pe internet despre "Provident si Viva Credit, camatarii care bat la usa". Or fi batand! Si ce? Iti baga cineva pe gat un imprumut fara vointa ta? Te pune cineva sa semenezi vreun contract de credit in timp ce dormi? N-ai decat sa te informezi inainte; fii atent la conditiile creditului pe care-l accesezi, vezi ce rate ai de plata, cat costa penlizarile daca intarzii cu plata lor, vezi ce dobanzi sunt la credit si la restante, daca ajungi acolo, etc.

Despre Providentse stie ca este cel mai cunoscut IFN, avand si cea mai vizibila prezenta in reclame, fiind si singura ce-si face reclama TV, din cate stim noi, deci, un motiv in plus de cunoastere.

Evident, cand vine vorba de comparatii intre dobanzi, pe primul loc in diversele apelative juranistice se gaseste Viva Credit, cunscutul IFN ce acorda credite cu acte putine, credite rapide pana la salariu. Acestia sunt cei mai blamati, pentru ca sumele de bani pot fi imprumutate doar cu buletinul si fluturasul de salariu, iar dobanda anuala efectiva poate ajunge la 6000%. Este adevarat, insa, n-ai cum sa compari un credit contractat pentru maxim 30 de zile, cum e cazul celui pana la salariu, cu un altul luat pe 5 ani, cum este un credit de nevoi personale obisnuit. Ganditi-va ca imprumutati 500 de lei, pentru 10 zile - adica forma de credit pana la salariu - , la o dobanda de 15% dobanda anuala efectiva. Ce inseamna asta? Inseamna ca intr-un an a-ti fi avut de plata pentru cei 500 de lei, o dobanda de 75 de lei. Acum gandit-va ca intr-un an sunt 365 de zile, iar dumneavoastra luati imprumutul pentru 10 zile, deci, daca impartim 365 la 10, ar rezulta 36,5. Acest numar reprezinta a cata parte dintr-un an inseamna perioada dumneavoastra de creditare. Deci, dobanda pe care ar trebui s-o platiti la un an de zile, deci, cei 75 de lei, o impartim la 36,5 si obtinem valoarea aproximativa 2. Trebuie sa stiti ca 2 reprezinta dobanda anuala efectiva, la un credit de 500 de lei, contractat pentru 10 zile, daca valoarea acestei dobanzi ar fi fost de 15%. Deci, IFN-urile ti-ar fi dat tie bani pentru 10 zile, iar ele ar fi castigat 2 lei. Ei bine, oricat de naivi am fi, nu avem cum sa nu intelegem ca acest lucru este imposibil pentru orice firma, nu conteaza in ce domeniu activeaza.

Deci, cei ce compara diversele oferte de creditare, fara sa tina cont de perioada de derulare a creditului, sunt efectiv rau-voitori, sunt oameni ce nu inteleg pricipiul unui imprumut si faptul ca aceste societati nebancare traiesc din acordarea de imprumuturi si nu sunt simple societati de binefacere.