CREDITE RAPIDE

Ce sunt creditele rapide? Cine le acorda? Cat costa?


Inainte de a raspunde la aceste intrebari, trebuie sa stiti ca, in conformitate cu legea si reglementarile BNR, IFN-urile sunt abilitate sa cordare ceea ce se cheama credite de consum. In baza acestei afirmatii, din aceste credite de consum, s-au creat tot felul de produse, care mai de care mai intortochiate ca nume, timp, valoare, etc. Unul din aceste produse, cel mai facil dintre ele, este creditul rapid. Aceasta clasa aparte de imprumuturi, reprezentata de creditele rapide sunt printre cele mai scumpe produse derivate ale creditelor de consum oferite de IFN-uri. Dar, dupa cum le spune si numele sunt si cele mai rapide si cele mai lejere, din punctul de vedere al acordarii.

Creditele rapide sunt imprumuturi de bani acordate de institutii financiare nebancare (IFN). Acestea se pot obtine fie sub forma de bani gheata fie sub forma cardurilor de cumparaturi cu ajutorul carora puteti cumpara din retelele de magazine partenere in rate.

Dintre cele mai cunoscute IFN-uri sunt Provident si Cetetelem iar la capitolul carduri de departe se situeaza Card Avantaj de la Credit Europe Bank. De mentionat in privinta cardurilor ca tot mai multe banci isi deschid portile carte acest tip de card nebancar, nume mari ca BRD, BCR, Raiffeisen avand deja ceva vechime.

Cati bani poti obtine printr-un credit rapid?

Sumele pe care le puteti obtine se incadreaza intre 200 si 3000 de lei, bani in mana. Acordarea creditului se face rapid, uneori institutii acordand banii pe loc, altele maxim 48 ore.

Pentru aceste tipuri de credite nu aveti nevoie de giranti si nici de garantii materiale, nu se percep taxe sau comisioane ascunse. Veti avea de platit doar rata creditului care este fixa pe toata perioada imprumutului.